Atina

Nova godina, Grčka

već od 219€

Opis destinacije

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
A T I N A
sa fakultativnom posetom Argolidi, Akropolju i Sunionu
6 DANA /3 NOĆENJA/ AUTOBUSOM
PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU:
AUTOBUS + SMEŠTAJ + PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
POLAZAK29. decembar 2023.
Hotel 3*
HIT PONUDA !!!! 219 €
239€
HIT PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 15. SEPTEMBRA 2023. ZA OGRANIČEN BROJ SOBA !!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez  obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim  sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom u odabranom hotelu, u Atini,  obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, obaveznu boravišnu taksa u iznosima od 1,5 € za hotele sa 3*, 3 € za hotele  sa 4*, 4 € za hotele sa 5*, po danu, po smeštajnoj jedinici, u zavisnosti od kategorizacije smeštajnog objekta boravka, koja se plaća na licu  mesta, fakultativne izlete (u organizaciji lokalne agencije inopartnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne  troškove i ostale nepomenute troškove. 

POPUSTI I DOPLATE: : Jednokrevetne sobe se rade isključivo na upit i doplata iznosi 80 € .Deca do 2 godine imaju besplatan smeštaj u  zajedničkom ležaju, imaju mesto u autobusu, imaju ishranu u hotelu i plaćaju 99 €. Dete od 2 - 11,99 godina u sobi sa dve punoplatežne  osobe ostvaruje popust od 10 % na hit ponudu i redovnu cenu aranžmana Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni  prevoz. 

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama):  
1. ARGOLIDA – odrasli 45 € po osobi / deca do 11.99 god 40 € 
2. AKROPOLJ – odrasli 35 € po osobi/ deca do 11.99 god 30 € (cena uključuje ulaznicu za obilazak arheološkog nalazišta Partenon, hram Atine Nike,  Erehteon, teatar Heroda Atika) 
3. SUNION – odrasli 15 € po osobi / deca do 11.99 god 10 € 
Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, a za fakultativne izlete neophodan minimum je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih  cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u  odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Cena izleta obuhvata prevoz autobusom, ulaznice (osim za Sunion, plaćanje  ulaznice na licu mesta oko 5 eura, u slučaju da je lokalitet otvoren) i vođenje. CENA PAKET IZLETA (obuhvata obilazak AKROPOLJA, ARGOLIDE i SUNIONA)  iznosi 85€ po osobi i 75€ po osobi, za decu uzrasta do 11.99 god. Cena PAKET IZLETA uključuje autobuski prevoz do navedenih lokaliteta koje obuhvata  paket i vođenje. Prijave i plaćanje izleta vrše se na licu mesta predstavniku agencije inopartnera.

Athens Mirabello 3* - gradski hotel, lociran u širem centru Atine, u blizini trga Omonia i Arheološkog muzeja. U sklopu hotela nalazi se bar,  restoran, internet cafe, WIFI na recepciji. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om, TV-om, klima  uređajem, telefonom, fenom i sefom (posebno se plaća na licu mesta), wifi internetom. Promo sobe su dvokrevetne sobe, manje  kvadrature, skromnijeg izgleda i kvaliteta, namenjena za smeštaj do 2 osobe, opremljene kao standardna soba. Usluga: noćenje sa doručkom  (švedski sto - samoposluživanje). https://www.athens-mirabello.gr/ ili slični. 
Ili  
Dorrian INN 3* - gradski hotel, lociran u širem centru Atine, u blizini Trga Omonia. U sklopu hotela nalazi se bar, restoran, internet cafe, bar  restoran i otovren bazen na vrhu. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om, TV-om, klima uređajem,  WIFI i telefonom. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje). https://www.dorianinnhotel.com/ ili slični.

1. DAN (petak 29.12.2023): BEOGRAD – ATINA.  
Sastanak grupe u 15.15h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “, sa  predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve  ulice (preko puta hotela Prezident). Predviđeno vreme polaska u 16.00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju sa kraćim  usputnim odmorima.  

2. DAN (subota 30.12.2023): ATINA  
Dolazak u Atinu, u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom (Trg Omonija, Trg Sintagma gde se nalazi  Parlament i straža Evzona, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka,  univerzitet). Nakon razgledanja slobodno vreme do smeštaja u sobe (po hotelskim pravilima oko 15h). Slobodno popodne.  NOĆENJE. 

3. DAN (nedelja 31.12.2023): ATINA – ARGOLIDA – ATINA. 
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativni celodnevni izlet za ARGOLIDU. Vožnja do  Korintskog kanala, kraća pauza uz šetnju i razgledanje kanala. Nastavak putovanja za EPIDAURUS (svetilište boga Asklepija),  obilazak antičkog pozorišta iz IV veka p.n.e, čuvenog po svojoj akustičnosti. Nastavak putovanja do NAFPLIONA – jedna od najlepših varošica Peloponeza, poznata i kao grad tri tvrđave (srednjovekovna tvrđava Palamidi, drevna tvrđava Akronavplia i otomanska tvrđava Bourtzi). Pešačko razgledanje centra i slobodno vreme za kraći odmor. Nastavak putovanja i dolazak u veličanstvenu MIKENU, arheološko nalazište smešteno u istočnom delu Peloponeza. Mikena je bila najznačajniji centar svog perioda, koja je civilizaciji dala čitav istorijski period, nama poznat kao Mikenski period. Kraći odmor uz obilazak Mikene sa razgledanjem čuvenih Lavljih vrata, grobnica, Artrejeve riznice, ostataka kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. U večernjim  
satima, individualni doček Nove godine. SREĆNA NOVA GODINA!!! NOĆENJE. 

4. DAN (ponedeljak 01.01. 2024): ATINA – SUNION – ATINA 
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (predlažemo šetnju po najstarijem i najlepšem delu Atine – Plaki,  Atinskim bulevarima, istorijskim delom Atine...) ili mogućnost organizovanja popodnevnog fakultativnog izleta do rta SUNION (najjužnija tačka Atike i najromantičnije arheološko nalazište tzv. Posejdonov hram, odakle se može uživati u veličanstvenom  zalasku sunca). Povratak u Atinu. NOĆENJE. 

5. DAN (utorak 02.01.2024): ATINA - BEOGRAD  
DORUČAK. Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak AKROPOLJA (antičko svetilište posvećeno  boginji Atini zaštitnici grada, po kojoj je grad dobio ime i obilazak antičkog lokaliteta na kome se nalaze Parthenon, Erehtejon,  Propileji...). Sastanak putnika u 13.30h na dogovorenom mestu. Polazak za Beograd. Noćna vožnja sa kraćim pauzama. 

6. DAN ( sreda 03.01.2024): BEOGRAD.  
Očekivano vreme dolaska u Beograd u prepodnevnim satima (oko 10 časova), u zavisnosti od uslova na putu i graničnih prelaza.

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-40%  po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama