Madrid

Madrid, Španija

već od 599€

Opis destinacije

Madrid je glavni i najveći grad Kraljevine Španije i treći grad po veličini u Evropi. Nalazi se u srcu Iberijskog poluostrva, na pola puta između Atlantika i Sredozemlja. Poznat je po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, velelepnim palatama, prostranim trgovima, bogatim muzejima i parkovima. Takođe je i prestonica dobrog provoda i važi za grad koji nikada ne spava. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su najveća evropska Kraljevska palata, Gran Via ulica čuvena i kao španski Brodvej, Plaza Mayor, grandiozni trg Puerta del Sol, muzej Prado, jedan od najznačajnijih svetskih muzeja, kao i park Retiro koji predstavlja najlepšu zelenu oazu grada i omiljeno mesto za odmor. Madrid je temperamentna metropola gde se sudaraju tredicionalno i moderno, pa se kaže da nigde u svetu proslost nije tako blizu sadašnjosti..

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
M A D R I D
5 dana (4 noćenja) – avionom
DATUMI POLASKA:
15.04.2023  
28.04.2023  

Cena putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i neophodnim troškovima: 599 €

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO (svi neophodni troškovi po osobi): avio i aerodromske takse u Beogradu, Minhenu i Madridu, (oko 88 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Madrid – Minhen- Beograd, transferi po programu putovanja, smeštaj u hotelima kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (noćenja sa doručkom samousluživanje), razgledanje gradova prema programu, usluge vodica i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: gradske komunalne servisne i poreske takse (oko 3 € po osobi i po nocenju), troškovi Antigenskog ili Pcr testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske objekte i fakultativni izleti.

FAKULTATIVNI IZLET
- Celodnevni izlet autobusom “Salamanka i Segovia”. Cena – 89 eura. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Salamanka- Segovia–hotel, vodič).
- Poludnevni izlet – Toledo. Cena - 65 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, kao i angažovanje vodiča)
Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene)
MADRID Hotel u širem centru gradu, kategorije 4 zvezdice 
1. dan(15.april 2023.) BEOGRAD – MINHEN – MADRID.
Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 4.00 sati. Let za Minhen (LH 1739) u 06.25 sati. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 08.00 sati. Let za Madrid (LH 1802) u 11.50 sati. Sletanje na aerodrom “Barahas” u Madridu u 14.30 sati. Polazak autobusom za Madrid grad čija Istorija započinje sredinom devetog veka, kada je na mestu gde se danas nalazi kraljevska palata podignuto utvrđenje od strane Mavara. Od četrnaestog veka Madrid postaje jedan od centara Španije, a njegov pravi uspon započinje sredinom šesnaestog veka. Tada on postaje i glavni grad Kraljevine, i taj status se gotovo nikada nije menjao. Od devetnaestog veka Madrid je postao središte brojnih previranja u Španiji, počevši od Napoleonovih ratova, pa sve do građanskog rata koji se širio celom Španijom. Danas je Madrid jedan od najrazvijenijih gradova sveta. Razgledanje grada autobusom. Vožnja glavnim ulicama jedne od najlepših evropskih prestonica, prekrasnim avenijama del Prado, de la Kasteljana i Gran Via, kraj predivnih trgova, veličanstvenih zdanja i najpoznatijih spomenika: Španski trg, trg Orijente, Puerta del Sol, trg sa fontanom Sibeles, prostrani park Retiro bogato ukrašen skulpturama i drugo. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

2. dan(16.april 2023.) MADRID /SALAMANKA – SEGOVIA/.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Salamanku i Segoviu. Salamanka jedan od najlepših renesansnih gradova u Evropi, poznata po monumentalnim znamenitostima i univerzitetu (osnovanom 1218.) koji je najstariji u Španiji i peti po starosti u svetu. Stari grad je 1988. godine upisan na UNESCO-v popis mesta svetske kulturne baštine u Evropi. Zahvaljujući renesansnim građevinama od lokalnog Villamayor peščanika, Salamanku su prozvali "Zlatni grad" Glavne znamenitosti grada su; Glavni trg (Plaza Mayor) , središnji gradski trg koji je dizajnirao Andrés García de Quiñones poćetkom 18. veka. Izvorno je korišćen kao arena za borbe sa bikovima, a danas kao muzička pozornica. Uz trg se nalazi Središnja gradska pijaca, Katedrala iz 12. veka, najstariji univerzitet u Evropi koje je u Salamanki osnovao kralj Kastilje i Leóna Alfons IX.1218. godine, renesansna palata „Palacio de Monterrey”, iz 1539. god. Nastavak puta za Segoviu, grad istoimene autonomne provincije u autonomnoj zajednici Castilly y León. Nalazi se na reci Eresmi, 65 kilometara sjeverozapadno od Madrida. Uže središte grada, stari grad s akvaduktom, je na UNESCOvom popisu mesta svetske baštine od 1985. godine.Glavne znamenitosti grada su Rimski akvedukt (Akvedukt u Segoviji) sagrađen za rimskog cara Trajana – jedan od najbolje očuvanih u svetu; izvorno dug 18 kilometara s razlikom visine od 1 km; koji i dan danas napaja grad vodom, Srednjovekovni dvorac Alcázar rezidencija kraljeva Kastilje,Gotička katedrala (1522.-1577.), jedna od najvećih gotičkih katedrala i verovatno poslednja kasnogotička katedrala na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan(17.april 2023.) MADRID.
Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Nocenje.

4. dan(18.april 2023.) MADRID / TOLEDO /.
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak za Toledo. Nekada glavni grad, danas član Uneskove liste svetske baštine, Toledo je pravi dragulj u španskoj kruni. Ovaj naziv grad duguje tome što su ga osvajale i nastanjivale tri kulture, hrišćani, muslimani (Mavari) i Jevreji. Procvat je u stvari doživeo za tri veka vladavine Mavara, koji su praktikovali za tadašnje vreme prilično neuobičajenu versku toleranciju. Sve religije su živele u miru jedne pored drugih, što je dovelo do toga da ćete na tako malom prostoru videti kombinaciju renesansnih crkava, sinagoga i džamija. Posle pada Mavara sačuvani su njihovi spisi, koji su se nalazili u gradskoj biblioteci, za koje su mnogi verovali da su izgubljeni. Tu su bila dela velikih grčkih filozofa, ali i arapskih naučnika. Padom Toleda u 11. veku u ruke kralja Leona i Kastilje, grad postaje prestonica Kastilje, a posle ujedinjenja s Aragonom, početkom 16. veka, i cele Španije. Taj status je uživao sve do 1565. godine, kada je Madrid postao glavni grad svih Španaca. Međutim, 16. vek nije doneo samo politička previranja već i El Greka, slavnog grčkog umetnika, koji je svoja najbolja dela uradio baš u Toledu, a deo njih danas se čuva u njegovoj kući – muzeju u samom gradu. Razgledanje grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan(19.april 2023.) MADRID – MINHEN - BEOGRAD.
Dorucak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Minhen (LH 1803) u 15.15 sati. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 17.45 sati. Let za Beograd (LH 1738) u 21.30 sati. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 23.00 sati.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama