Solun

Solun, Grčka

već od 145€

Opis destinacije

Solun je jedan od najstarijih gradova Evrope,a drugi po veličini grad u Grčkoj, Solun će vas sigurno osvojiti svojom bogatom kulturnom tradicijom, očiglednom bliskošću sa našim krajevima i šarmom Mediterana. Ovaj grad na moru, pronađen 316.godine p.n.e. bio je oblast Aleksandra Velikog, glavni grad severne pokrajine Makedonije. Danas je to grad koji odiše kulturom, istorijom i muzikom, koji će svojim romantičnim, uskim uličicama pokraj mora sigurno pronaći put i do Vašeg srca.solun 1 maj,solun 1 maj,solun 1 maj,solun 1 maj

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
DOČEK NOVE GODINE - SOLUN 
29.12 - 03.01.2024.

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBI
29.12-03.01.2024.REX 2* BB145€
29.12-03.01.2024.AUGUSTOS 3* NAJAM149€
29.12-03.01.2024.CITY PLAZA 3* NAJAM149€
29.12-03.01.2024.MINERVA PREMIER 4* BB179€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz turističkim autobusom na relaciji navedenoj u programu,
- smeštaj u hotelu 2*/ 3*/4* na bazi tri noćenja sa doručkom  ili najam smeštaja,
- usluga turističkog vodiča,
- panoramsko razgledanje grada,
- organizacioni troškovi.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- ulaznice za lokalitete predviđene programom 
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- boravišna taksa - od 01.01.2018 je u Grčkoj uvedeno plaćanje boravišne takse .Cena boravišne takse se  kreće od 0.50€ do 1,50€ u zavisnosti od kategorije hotela I plaća se na recepciji hotela.
- Meteori – odrasli 40€ / deca do 12 godina 30€
- COSMOS - 5€
- Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.

PRTLJAG, POPUSTI , DOPLATE:
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad  ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.
- Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo stvari za ličnu upotrebu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata  10 €
- Doplata za polazak iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta – 20 eur po osobi. (minimalan broj putnika za realizaciju je 20 )
- Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana (jedno mesto u autobusu)
- Umanjenje za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju u 1/2+1 je 10 eura
- Umanjenje za sopstveni prevoz 15eura
- Doplata za prevoz za decu do 5 god je 50 eur
Telioni hotel 3* smešten je u srcu Soluna, na svega 500m od glavne ulice u kojoj se nalazi veliki broj kafića i prodavnica. Sve sobe poseduju: kupatilo sa tuš kabinom, fen za kosu, klimu, grejanje, SAT TV, mini bar, telefon, Wi-Fi (uz doplatu). Na prvom spratu hotela se nalazi restoran u kom se služi doručak (švedski sto). Uveče možete uživati u baru hotela Telioni i probati jedan od ukusnih koktela.   https://www.telioni.gr/

Hotel Rex 2* je hotel u porodičnom vlasništvu koji se nalazi u centru grada Soluna, nedaleko od železničke stanice i međugradske autobuske stanice. U ponudi su sobe sa balkonom. Besplatan bežični internet. Sve smeštajne jedinice u hotelu Rex imaju klima-uređaj, TV i mini-bar. Takođe imaju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i tušem. https://www.rexhotelthessaloniki.gr/

City Plaza 3* nalazi se u Solunu, na 700 metara od Crkve Sv. Dimitrija i na 1,6 km od Rotonde i Galerijevog luka. U ponudi ima pogled na grad i besplatan WiFi. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i sadrže sopstveno kupatilo sa tušem i flat-screen TV. https://city-plaza.gr/

Augustos 3* Sve sobe objekta Augustos imaju sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu, flat-screen TV i klima-uređaj, a neke jedinice poseduju balkon. Sobe smeštajnog objekta su opremljene posteljinom i peškirima. https://augustos.booking-pro.app/

MINERVA PREMIER hotel 4*  je smešten u srcu Soluna, na pešačkoj udaljenosti od istorijskih znamenitosti grada. Nudi elegantan smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom i restoran. Klimatizovane sobe i apartmani tipa "suite" u hotelu Minerva Premier imaju drvene podove i mermerna kupatila. Sadrže takođe sef i mini-bar. Sve smeštajne jedinice uključuju sopstveni balkon.

1. dan (29.12) SRBIJA - Polazak iz Niša oko ponoći , mogućnost polaska iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta uz doplatu (vreme i mesto polaska je podložno promeni i znaće se tačno dva dana pred polazak). Noćna vožnja preko Leskovca, Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan (30.12) SOLUN - Dolazak u Solun u prepodnevnim satima, panoramsko razgledanje grada: Rotonda, Galerijusov slavoluk, Aristotelov trg, spomenik Aleksandra Makedonskog, Bela kula… Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (31.12) SOLUN – Doručak, slobodno vreme. Priprema za individulani odlazak na doček Nove godine. Noćenje.

4. dan (01.01) SOLUN - Doručak. Slobodno vreme ili Fakultativno: celodnevni izlet do Meteora – poseta nekom od Manastira i Crkvi „Agia Paraskevi“ („Sveta Petka“) u klancu Tembi (u povratku). Noćenje.

5. dan (02.01) SOLUN -Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 16h ili fakultativni odlazak do tržnog centra “COSMOS”. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Direktna vožnja sa pauzama prema potrebi i radi obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Niš na mesto polaska u kasnim večernjim satima.

6. dan (03.01) SRBIJA - Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče). Kraj programa. 

- Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije , ostatak odloženo čekovima građana ili administrativnom zabranom bez uvećanja  do 15.03.2024

CLC

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama