Toskana

Toskana, Italija

već od 199€

Opis destinacije

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano… Toskana ima bogato kulturno – istorijsko nasleđe, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkvama i trgovima… Nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia… Svi ovi faktori doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TOSKANA
17.10-22.10.2023
(6 dana, 3 nocenja)
SIGURAN POLAZAK !

Cena aranžmana: 
Hotel 3* 199e

Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
- Smeštaj u hotelu sa 3* u Montekatini termana u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni “bufet” doručak)
- Panoramsko razgledanje 
- Usluge turističkog vodiča tokom putovanja
- Obilazak Bolonje prema programu
- Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

Aranžman ne obuhvata:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
- Fakultativne izlete i individualne troškove
- Doplata obaveznu gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju koja za sva tri noćenja iznosi 4€

Popusti i doplate:
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5€
- doplata za 1/1 sobu iznosi 90€
- doplata za dodatno sedište u busu 100€
- doplata za biranje sedišta 20€

Cene fakultativnih izleta po osobi:
- San Điminjano I Sijena - 35€
- Firenca sa voznim kartama 40€
- Pizza 30€
- Cinque Terre  sa voznim kartama 45€
Hotel INNOCENTI *** Hotel Innocenti se nalazi na 5 minuta hoda od centralne železničke stanice Montekatini, na samo nekoliko metara od gradskih termalnih banja. Nudi veliku sunčanu terasu sa bazenom.. Sobe u hotelu Innocenti su uređene u toplim bojama i imaju popločane podove i nameštaj od drveta. Sve su klimatizovane, a neke gledaju na bazen ili brda Montekatini Alto. Ovaj hotel u porodičnom vlasništvu takođe nudi besplatan bežični internet i besplatan internet terminal u predvorju. Doručak je na bazi švedskog stola.

1. Dan. Polazak iz  Niša oko 14h sa parkinga kod DIS-a, iz Beograda sa dogovorenog mesta u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna voznja sa usputnim kraćim zadrzavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. Dan.Dolazak u BOLONJU oko podneva. Zadrzavanje oko 3 sata u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi „blizanci“, trg Mađore, bazilika Svetog Petronija, palata kralja Enca, fontrana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do regije Toskana. Dolazak u MONTEKATINI TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

3. Dan. Doručak. Slobodno vreme, poludnevni fakultativni izlet do PIZE. Dolazak u Pizu. Obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj „Campo Santo“. Slobodno vreme. Povratak u Montekatini, slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet u FIRENCU. Odlazak do mesta Sesto Fiorentino odakle se kreće vozom do centra Firence. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada: Bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedralaCvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most, trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Mikelanđelov „David“, Amanatijev „Neptun“...), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike...Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama.... polazak iz Firence vozom do Sesto Fiorentina. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan.  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću  SAN ĐEMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku „Grad tornjeva“. Turisti u njemu vole da kupuju čuvena toskanska vina, začine, domaće proizvode  sa toskanskih farmi, ali i da probaju svetski čuveni sladoled. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje: Duomo – jedna od najepših Katedrala Italije; zamenski trg Kampo na kome se održava jedan od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija, kontrade puža, pantere, akvile...Sobodno vreme. Polazak iz Sijene i povratak u Montekatiniu hotel. Noćenje.

5. Dan. Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme ili polazak za celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom nacionalnog parka CINQUE TERRE. Odlazak busom do luke LA SPECIJA, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. Cinque Terre sačinavaju sledeća seoca: MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula. VERNACA je izgradjena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13.veka izgradjene u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. MANAROLA je izgradjena  delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14.veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore ba stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. U večernjim satima polazak iz La Specije ka Srbiji. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta....i dalje preko Slovenije i Hrvatske.

6. Dan. Dolazak u Srbiju u popodnevnim satima. Kraj programa
- Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije , ostatak odloženo čekovima građana bez uvećanja  do 15.12.2023

CLC

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama